Családi Advent a Hegyvidéken

“Az ajándékozás egy lelki mozdulat”

A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. A sétálgatás, kóstolgatás, a nézelődés, az ajándékkészítés, mesék tovább emelik az ünnepekre való készülődés hangulatát.
A Hegyvidéki Önkormányzat idén is megrendezi az Advent a Hegyvidéken elnevezésű vásárát, aminek újdonsága, hogy kisebb léptékű, működésében energiatakarékosabb lesz, ellenben a bensőséges hangulatra, a közösségekre, kikapcsolódásra és az ünnepre hangolódásra nagyobb hangsúlyt fektet.

A vásár kreatív és megújuló kulturális tartalommal várja a látogatókat. Fő cél, hogy egy friss, mai, ugyanakkor a karácsonyi hagyományokat megőrző eseménysorozatot kínáljon a Hegyvidéki Önkormányzat.

Az Advent a Hegyvidéken karácsonyi vásáron idén a szervezők valamivel kevesebb standot állítanak fel, így több hely marad nézelődni, kisebb lesz a tumultus, a felszabaduló helyeken pihenő és közösségi részeket alakítanak ki, ahol a látogatók nyugodtabb körülmények között fogyaszthatják el a standoknál vásárolt teát, forraltbort, és a számos streetfoodot kínáló gasztrósoknál vásárolt finomságokat.


A szűkített mennyiségű árusító stand kínálata igyekszik minden vásár-látogató igényét kielégíteni. A látogatók számos karácsonyi dísz, ajándékok, textíliák, ékszerek, játékok és kézműves termékek tömkelege között válogathatnak majd.
A szervezők nagyobb hangsúlyt fektetnek a családokra, több programot kínálnak a kisgyerekekkel érkezők számára, továbbá a kiemelt vásárnapokon (pénteken és szombaton) neves fellépőket és közreműködőket hívtak hangulatos esti koncerteket tartani.

Az energiatakarékosság jegyében idén kizárólag LED-es fényfüzéreket használnak a vásár területén, rövidebb ideig, kizárólag a nyitvatartás során lesz bekapcsolva a díszvilágítás. A melegedő pontokon is többnyire olyan eszközöket helyeznek ki a szervezők, amik kisebb energiaigényűek.

Szerdai napokon állnak színpadra a Hegyvidék óvodásai és kisiskolásai, hogy karácsonyi műsoraikat bemutassák a látogatóknak. Péntek és szombat kora esti koncertekkel, a hétvégi délelőttökön családi programokkal (koncertek, mesék, színházi projektek) várják a vásár közönségét.
Vasárnap délutánonként a XII. kerületi egyházak közreműködésével közös adventi gyertyagyújtásra és “Lángos csillag túra” elnevezéssel helytörténeti sétára hívják az érdeklődőket, ünneplőket.

 

November 27. (Vasárnap)

 
10:00-16:00 Karácsonyi kézműves műhely
10:30 Maszk Bábszínház: Betlehemi történet
A népi bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő, élőszereplős játék, amely az egyik legősibb, ún. “titiri” technikát jeleníti meg. Népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli Gáspár Biblia-fordításából származó részletekkel gazdagított meghitt, ihletett előadás.
11:00 Vásárnyitó, rajzpályázat eredményhirdetés
15:00 Lángos Csillag helytörténeti túra
Királyhágó tér – Városháza tér
16:00 Adventi műsor az Istenhegyi Szent László Plébánia hittanosaival
16:30 Gyertyagyújtás

December 2. (péntek)


18:00 Fanfara Complexa
Az autentikus moldvai csángó zenét új stílusú román dallamokkal, valamint szerb, bolgár, török, zsidó folklór hagyománnyal egészítik ki, a szaxofonokkal, harmonikával, kobozzal és dobbal előadott hangszeres zene a legősibb funkciónak megfelelően igazi talpalávaló.
 

December 3. (szombat)


10:00-12:00 Mikulás fotózkodik, beszélget a gyerekekkel
10:00 A Helen Doron nyelviskola előadása
10:30 Danny mesél: A Mézeskalács úr meséje
Interaktív mese az amerikai népmesék egyik kiemelkedő alakjával, Mézeskalács úrral, Danny Bain előadásában.
18:00 Leggiero Szaxofon Kvartett
A műsor során többnyire saját átiratokat hallhatnak Strauss, Grieg, Csajkovszkij műveiből, de kifejezetten szaxofonra alkotott kompozíciók is felcsendülnek a koncerten.
19:00 Musica Ignitus
A Musica Ignitus Kamarazenekar összeszokott zeneművészekből álló formáció, melyben az énekhang és a fuvola dominál. Előadásukon könnyed és virtuóz repertoárral az érzelmek széles skáláját juttatják művészi kifejezésre. Klasszikus zeneszerzők adventi időszakhoz kapcsolódó műveit adják elő trió formációjukra hangszerelve.
 

December 4. (vasárnap)


10:00-16:00 Mikulás kézműves műhely
Fakanál Mikulás műhely: a fakanalak mókás Mikulásokká díszítjük, festjük, öltöztetjük!
10:30 Rénboci csalogató: A Veronaki zenekar ünnepi koncertje
A szelek szárnyán énekelünk a Mikulásról, a Mikulásnak, gyönyörű téli dallamokat a legfrissebb Veronaki muzsikákat. Elrepülünk az Ezüsterdőbe és találkozunk a Mikulás legfiatalabb rémszarvasával is.
15:00 Lángos csillag helytörténeti túra
Bajor Gizi Múzeum – Városháza tér
16:00 Adventi műsor a Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség hittanosaival
16:30 Gyertyagyújtás

December 9. (péntek)


18:00 Sixtones Acappella
Az öt fiatal énekes több stílusirányzat felé indította el együttesét, repertoárjukban megtalálhatók dzsessz sztenderdek, filmzenék, barbershop és gospel dalok, pop slágerek, a magyar jazznóták a húszas évekből, és egyéb művek is.
 

December 10. (szombat)


10:30 Makám zenekar adventi koncertje
A népszerű világzenei formáció adventi koncertje, magyar, balkáni és afrikai zenei inspirációkkal
18:00 Redbreast Wilson & The Mad Dog Margaritas
Mr. Wilson bluegrass és country dalokkal kalauzolja végig a közönséget Texas síkságain és Colorado hegyvidékén.
 

December 11. (vasárnap)


10:30 ZSEBszalma karácsonyi koncert
A Zabszalma együttes trió formációjának interaktív adventi mesekoncertje, mely történeteken, megzenésített verseken, ismert és kevésbé ismert dalokon, népdalokon keresztül vezeti hallgatóit az ünnepi hangulat felé.
10:00–12:00 Kézműves műhely:
Mézes-bábos mézeskalács sütöde
15:00 Lángos csillag túra / helytörténeti séta
A Helytörténeti Gyűjtemény munkatársai által vezetett, a BAH csomóponttól a Városháza térig tartó helytörténeti séta (Csörsz utca – Böszörményi út)
16:00 Oriolus kórus koncertje
16:30 Gyertyagyújtás a Budahegyvidéki Református Egyházközség közreműködésével

December 16. (péntek)


18:00 David Yengibarian feat. Eva Alekszandrovna
Az örmény David Yengibarian népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációsforrása az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, az európai és amerikai jazz, és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.
 

December 17. (szombat)


10:30 Ananszi és a karácsonyi csillag – mesekoncert
Danny Bain és Ágoston Béla világzenét, klasszikus zenét és magyar népzenét ötvöző, szórakoztató és interaktív karácsonyi mesekoncertje.
18:00 Canarro
Swing Manouche magyar zenei ízekkel fűszervezve
19:00 Agócs Márton & Fejér Mihály duo (Aurevoir)
Az Aurevoir frontszekciója különleges akusztikus koncerttel várja a közönséget. Majd’ elfeledett régi dalok és sosem játszott új dalok mellett a fiúk kedvenc „aurevoir” és „nemaurevoir” dalai hangzanak majd el az este folyamán.
 

December 18. (vasárnap)


10:30 HolddalaNap Zenekar: A kis Jézus aranyalma
A magyar és világzenét játszó népszerű HolddalaNap Zenekar karácsonyváró koncertjén felfelé ugrándozásra lelkesítő szerzemények, magyar s más karácsonyi dallamok hangolnak síppal, dobbal, égig érő muzsikával az ünnepre.
10:00–12:00 Kézműves műhely: Adventi gyertyamártó és gyertyaöntő műhely parafinból és használt gyertyacsonkokból, hagyományos gyertyamártó edényekben

Nyitvatartás:
hétfő–csütörtök: 11:00–20:00
péntek–vasárnap: 10:00–21:00
A Hegyvidéki Önkormányzat a gyertyafényes, barátságos légkört árasztó, a fenntartható és környezettudatos szemléletet támogató gondolatok szerint felépített vásárral, valamint a meghitt karácsonyi varázslatra, ünnepi kavalkádra fókuszáló programokkal, mind-mind az advent klasszikus hangulatát kívánja erősíteni a hegyvidékiek számára.

+1 Otthonra

Bosszuállók 180 db-os puzzle - Clementoni

Bosszuállók 180 db-os puzzle - Clementoni

180 db-os puzzle a Bosszúállókkal.
Lélegzetelállító képek, minőségi nyomtatás, tökéletes illeszkedés, erős és tartós alapanyagok jellemzik a Clementoni minőségi puzzle kirakóit. Elegáns puzzle sorozatokból válogathatnak azok, akik adnak a részletekre. A Clementoni újrahasznosított alapanyagokból gyártja puzzle játékait, nem használ szennyező anyagokat, ezzel is bizonyítva elkötelezettségét környezetünk védelme iránt.

A kirakott kép mérete: 48,5 x 33,5 cm
A doboz mérete: kb. 34 x 25 x 3,5 cm
Ajánlott életkor: 7 éves kortól


Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp
Pinterest
Email