Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2022 Ajánló

2022-ben szeptember 29. és október 2. között kerül megrendezésre, immáron 27. alkalommal a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál.

A rendezvény a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják a látogatókat.

Kiválogattunk 6 különleges programot a fesztiválról, ami miatt érdemes kilátogatni idén is.

Élő fantasy-forgatag Natalia Sherbával, az Óramágusok szerzőjével

A sorozat szerzője, Natalia Sherba először látogat hazánkba, hogy jelmezekkel és játékokkal teli fantasy-forgatagot varázsoljon a magyar olvasóknak.

A mágia folytatódik! Megérkezett az Óramágusok negyedik kötete

A könyvfesztiválon elsőként vehető kézbe az Óramágusok ötödik része, Az Órakép.

Az óramágusok, tündérek és szellemek világába csöppent kislánynak, Vasilisa Ognevnek újabb kihívásokkal kell szembenéznie csodás és izgalmas kalandjai közepette:

nemcsak óramágus-szellem apját kell kiszabadítania a fogságból, s megmentenie tündérkirálynő anyját a haláltól, de titkos szerelme életéért is nagy áldozatot kell hoznia… Minden idők egyik legvarázslatosabb kalandja folytatódik! Ráadásul azok, akik a könyvfesztiválon vásárolják meg Az Óraképet, exkluzív ajándékban részesülnek.

𝗛𝗲𝗹𝘆𝘀𝘇𝗶́𝗻: Nemzeti Táncszínház, Kis Színpad
𝗜𝗱𝗼̋𝗽𝗼𝗻𝘁: 2022. október 1., szombat 11.00–12.00
A szerző a könyvbemutató után, 12.00-tól az Európa Könyvkiadó standjánál (G2-es stand) dedikál.

DARKNET – Tények, tévhitek és mítoszok az internet “sötét oldaláról” – KÖNYVBEMUTATÓ

A közvélemény szemében a bűn földje, az internet legszörnyűbb bugyra, ahol bűnbandák szervezkedhetnek a hatóságok elől elbújva.
 
Csakhogy a darknet világa egyáltalán nem ilyen egyszerű – mert a darknet egyben a szabadság földje is, a hely, ahol a névtelenség védelmében nyilvánosságra lehet hozni emberek, cégek és kormányok bűnös üzelmeit; ahol diktatúrák üldözöttjei kapcsolatot tarthatnak egymással, közzé tehetik felhívásaikat, híreiket; ahol elnyomottak szervezhetik az ellenállást.
 
Stefan Mey ennek a világnak hatol a mélyére könyvében, tárgyilagosan és közérthetően mutatva be a darknet működését, veszélyeit és lehetőségeit, jelenét és várható jövőjét – a Magistra kiadó pedig ezt a könyvet mutatja most be az érdeklődőknek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A bemutató után a könyv jelentős kedvezménnyel megvásárolható a Magistra Kiadó standjánál (D épület 10. számú stand).
 

Alternatív tanítás és tanulás – Dupla könyvbemutató

Alternatív tanítás és tanulás – Dupla könyvbemutató
Lőrinc László: 25 szelfi-sorozatáról és Igaz Dóra: Digitális tanárnő kérem! című könyvéről a szerzőkkel Jocó bácsi beszélget

Igaz Dóra: Digitális tanárnő kérem!

Sosem felejtjük el 2020 márciusát, amikor egyszer csak tudomásul kellett vennünk, hogy egy nyomorult kis vírus egyszerűen elrabolta az életünket. Mindenki otthon gubbasztott, döbbenten nézte az olaszországi és vuhani híreket, pillanatok alatt hiánycikk lett a liszt, az étolaj és a vécépapír, és olyan kifejezésekkel ismerkedtünk meg, mint kijárási korlátozás, home office, vásárlási idősáv, és… igen… DIGITÁLIS OKTATÁS.
Igaz Dóra görbe tükröt tart elénk. Micsoda eltúlzott helyzetek! És ezek az alakok – csupa karikatúra! Olvassuk, nevessünk, és reménykedjünk benne, hogy mindez már csak emlék…

Lőrinc László: 25 szelfi a reformok korából

A 25 szelfi könyvsorozat negyedik, befejező kötetében a magyar történelem újabb ismert és kitalált szereplői fotózkodnak, hogy segítsenek megérteni az 1830 és 1900 közötti időszakot.
Clark Ádám hajmeresztő live-ot indít a Dunán, 1848 márciusára eseménymeghívás érkezik, Kossuth challenge-ben toboroz előfizetőket, Metternichről gonoszkodó mém születik, közösségi csoportokban eltűnt tárgyakat és személyeket keresünk, Szekszárdon pedig Liszt Ferenc luxushintóját hájpolhatjuk.
 

HELYSZÍN: Millenáris D épület, Kner terem
IDŐPONT: 2022. október 2., vasárnap 10 óra

 

Fedezd fel Budapestet madárszemmel! – Könyvbemutató játék és beszélgetés

Vajon milyen lehet Budapest madárszemmel?

Egy biztos, semmiképpen sem unalmas! Főleg, ha Frida, a szökevény kanári és Gubanc, a csibész veréb izgalmas kalandokkal teli útját követed a Hősök terétől az Országházon és a Füvészkerten át a Nyugati pályaudvarig. Ismerd meg Budapest ikonikus épületeinek, tereinek és szobrainak titkait, és feledkezz bele a látványos illusztrációk apró részleteibe!

HVG Könyvek Kiadó, az online könyvesbolt

 
Ezekkel mind várunk benneteket:
🐦 megismerhetitek a két kismadarat – Fridát és Gubancot -, akik kalandokon keresztül vezetnek végig a főváros rejtett titkain,
📖 találkozhattok a szerzőpárossal, Trogmayer Éva, íróval és Egervölgyi Lilla, illusztrátorral
🖋a szerzőkkel együtt verseket faraghattok,
🦉megtudhatjátok, melyik madárnak milyen hangja van,
📚és persze dedikáltathatjátok a Frida és Gubanc Budapesten c. kötetet a szerzőpárossal.
 
Helyszín: Millenáris D épület
Időpont: október 1., szombaton 12 óra
 
Háy János: Völgyhíd – Felnőttek ellen Könyvbemutató 
 
A József Attila-díjas szerző legújabb regényének bemutatója. Azoknak, akik túlélték, és azoknak, akik épp most élik túl.
 
 
Ezek azok az évek, amikor a felnőttek elviselhetetlen hatalmasságokként magasodnak fölénk, amikor szinte kibírhatatlan a világ hamissága, a hazugságok, az árulások. Amikor meglátjuk a szüleink, a tanáraink hibáit, amikor az a biztonságos világ, amiben a gyerekkorunk zajlott, végérvényesen összetörik. De ezek azok az évek is, amikor nagy szerelmek és nagy barátságok születnek, amikor megtudjuk, mit jelent érezni és gondolkodni.
Mi történik Péterrel, a zárkózott programozó fiúval, aki betegesen beleszeret Zsófiba? Mi történik Zsófival, aki szeretni akar, de nem akar különleges lenni?
 
Mi történik Dedával, Zsófi testvérével, aki eleve különlegesnek hiszi magát, és megveti a felnőttek világát?
Erről szól ez a könyv.
 
Mi történt velünk, amikor Péterek, Zsófik és Dedák voltunk? Mi történik velünk, ha épp Péterek, Zsófik és Dedák vagyunk?
Erről szól ez a könyv.
 
Mi történik velünk, ha élünk?
Erről szól ez a könyv.
 
𝗛𝗲𝗹𝘆𝘀𝘇𝗶́𝗻: Nemzeti Táncszínház, Kis Színpad
𝗜𝗱𝗼̋𝗽𝗼𝗻𝘁: 2022. október 2., vasárnap 16.00–17.00
A szerző a könyvbemutató után, 17.00-tól a könyvfesztivál központi dedikáló pontján dedikál.
 

M. Kácsor Zoltán játékos foglalkozása és dedikálás

M. Kácsor Zoltán népszerű, munkagépekről szóló ovis sorozata, a Garázs bagázs mostantól vagány rajzokkal és kötetenként egy vadonatúj meg egy kedvenc mesével várja rajongóit!
 
A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon találkozhattok a szerzővel, aki nemcsak dedikálni fog, hanem előtte játékos foglalkozást is tart a gyerekeknek!
 
Először minden ifjú érdeklődőt bevezet a Garázs bagázs-könyvek világába, együtt megismerkednek a szereplőkkel, majd meseolvasást tart. Ezután a gyerekek belebújhatnak a történet szereplőinek bőrébe, kipróbálhatják, milyen lehet nyugdíjas tűzoltóautónak, a csalafinta Bobcatnak, esetleg a leleményes Markoló Mirának lenni.
 
A program után a Gyerekbirodalomban dedikálás is lesz.
 
 
 

 

 

A Könyvfesztivál teljes területe ingyenesen látogatható, évente több tízezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak.

A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat a Millenáris D épületében.

A Teljes Programfüzet itt érhető el >>

Magazin