Budapesti parkok katalógusa a közösség erejével

Útnak indult a Budapesti parkok első közösségi gyűjteménye, bemutatkozik a Park-Tár

Mi a Park-Tár, vagyis a Budapesti parkok katalógusa?

Kedvcsináló gyűjtemény a fővárosi zöldterületek népszerűsítésére, bemutatására. 

Célja, hogy minden hasznos információt összegyűjtsön a Budapesti parkok funkcióiról, infrastruktúrájáról, sport- és pihenési lehetőségeiről, vendéglátásáról, mindezt felhasználók által szerkeszthető formában.

Szerkeszthető, naprakész. 

WikiPédia szerűen, a parkok adatlapján a “Szerkesztés beküldése” gombra kattintva lehetőség van kiegészíteni, módosítást javasolni az adatlappal kapcsolatban, akár az addigi formátumtól eltérő témában is. 

Így nem egy egyszer megírt adatlapot találunk a parkokról, hanem annak egy, a közösség által frissen tartott napról napra részletesebb bemutatását.

A Beszélgetés fülre átváltva pedig leírhatjuk a frissen tapasztalt észrevételeinket, véleményünket a parkhoz kapcsolódó aktuális kérdésekről.

Aktuális események.

A Parkok kis kártyája alatt, a BpKalauz-ra beküldött aktuális események jelennek meg a helyszínről. Saját eseményt is beküldhet bárki a “Jelenj meg”  gombra kattintva, amit az űrlap végén tud hozzákapcsolni a program helyszínéül szolgáló park adatlapjához.

Budapesti parkok

 

Tehát innen indulunk, most 2022 Szeptemberében, 7 park szerkeszthető bemutatójával. Folyamatosan készülnek az adatlapok, kutatjuk a legeldugottabb oázisokat Budapest területén és várjuk a beküldött szerkesztéseket.

Tovább a Budapesti parkok katalógusára >>

#Maradjmég

Mitől igazán hiteles egy étterem? – Ezért ülsz be szívesen

A hiteles éttermekben van egy közös dolog: erő és kitartás, melynek segítségével ezek az éttermek egyre csak nőnek és nőnek. Az igazán sikeres éttermek évek óta ugyanazokat a gyakorlatokat, módszereket követik, így tudják újra és újra elcsábítani vendégeiket. Mi lehet tehát a sikeres recept titka? Mitől lehet a Te éttermed is igazán hiteles?

Tovább olvasom »