Leírás

Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a budai Várnegyedben, a Dísz téren található.


Az építtetői nevét őrző, ezért kétnevű De la Motte–Beer-palota legszebb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol megtekinthető az 1962-ben 15 festékréteg alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter nagyságú díszesen festett falfelület.


A palota – amelyben Beer József Kajetán Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az ún. tábori patikát működtette – másik érdekessége éppen az, hogy tulajdonosa az épület valamennyi szintjét foglalkozása képére formálta.


Járjuk be együtt a lakóház összes helyiségét, a tárolásra és vízvételre is lehetőséget adó pincétől a gyógynövények szárítására szolgáló padlásig, és ismerkedjünk meg az épület és lakóinak sorsával a 18. századtól kezdődően egészen napjainkig

Indulás
De la Motte–Beer-palota (Dísz tér 15.)

Érkezés
De la Motte–Beer-palota (Dísz tér 15.)
Időtartam
90 perc
Jó tudni!
Sétánk útvonala nem akadálymentesített, a programon meredek lépcsőkön, szűk folyosókon, pincében és padlástérben közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.
A pincében a külső hőmérséklethez képest sokkal hidegebb (kb. 12°C) várható, kérjük, ennek megfelelően, rétegesen öltözködjön, valamint a nedves, csúszós talaj miatt lehetőleg kényelmes, zárt cipőben érkezzen.
Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!
Programunkat 12 éves kor felett ajánljuk.
Hely

Budapest, Dísz Tér 15, 1014, Hungary

Az esemény kezdetéig hátralévő idő
 • 06

  Nap
 • 06

  Óra
 • 41

  Perc
Hirdetés
Válogatott események és ingyenes programok Budapesten
Emlékeztető
 • Nincs még hozzászólás.
 • Megjegyzés hozzáadása