Leírás

Programjaink között kiemelt helyet foglalnak el azok a gyerekfilmek, amelyek kifejezetten a legkisebb korosztály számára készültek. A vetítések is az ő igényeiknek megfelelően zajlanak: gyermekbarát környezetben (csökkentett hangerő, kis jelzőfény) nyitott ajtók mellett, biztosítva így, hogy a vetítés alatt bármikor ki lehessen jönni.

Az előadásokra egységesen 1200Ft a belépőjegy

Program:

2022.09.17 - Szombat Vili, a veréb

színes, magyar rajzfilm (1989)
játékidő: 79 perc
korhatár: 0
Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…
Rendező: Gémes József

2022.09.18 - Vasárnap A kis kedvencek titkos élete

színes, szinkronizált családi animációs film, 2016
játékidő: 87 perc
korhatár: 6
Rendező: Yarrow CheneyChris Renaud
Forgatókönyv: Ken Daurio,Brian Lynch,Cinco Paul
Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

2022.09.25 - Vasárnap Szaffi

Rendező: Dargay Attila
Forgatókönyv: Dargay Attila, Nepp József, Romhányi József
Játékidő: 76 perc
Korhatár: 0
Akinek esetleg kimaradt volna a film, a Szaffi egy cigány-török „macskalány” kalandos és romantikus története a Dargay-ra jellemző emberi állatfigurákkal és vicces párbeszédekkel. A film generációk számára jelentett alapvető filmélményt, több mint három évtized elteltével pedig a legifjabb nemzedékek tetszését is elnyerheti.

2022.10.01 - Szombat Lúdas Matyi

színes, magyar rajzfilm (1979)
játékidő: 70 perc
korhatár: 0
Rendező: Dargay Attila
Szereplők: Geszti Péter, Kern András, Csákányi László, Agárdi Gábor, Gobbi Hilda
Örökifjú és szép mese szegényekről és gazdagokról, Fazekas Mihály klasszikusának alapján. Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat. Az uraság hajdúi elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor veri majd vissza. Dargay Attila első nagyjátékfilmjét 1977-ben mutatták be. A figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, az alkotásban Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás zenéje csendül fel.

2022.10.08 - Szombat és  2022.11.20 - Vasárnap Vizipók-csodapók a Mozifilm

Vízipók-csodapók (magyar rajzfilm, 72 perc)
korhatár: 0

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.
Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).

2022.10.15 - Szombat Az egér legjobb barátja

színes, szinkronizált, cseh-francia-szlovák-lengyel animációs kalandfilm, 2021
játékidő: 80 perc
korhatár: 6
Rendező: Jan BubenicekDenisa Grimmová
Az állatok között akadnak olyan példányok, amelyek a történelem során folyton ellenségként tekintettek egymásra, ilyen például a róka és a kis egér esete. Egy szerencsétlen baleset folytán mindkét állat a mennyországban találja magát, ahol legjobb barátok lesznek. Megbeszélik, hogy ez a szoros barátság akkor is tartani fog, ha visszatérnek a Földre. Igen ám, de nem sejtik hogy ellenkező testben térnek vissza az élők közé, a róka egérként, az egér ravaszdi rókaként. Vajon így is kitart a barátságuk?

2022.12.17 - Szombat Mancs őrjárat: A film

családi animációs film, 2021
játékidő: 88 perc
korhatár: 6
A Mancs őrjárat bevetésre kész!
Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!
Forgatókönyv: Bob Barlen, Cal Brunker, Billy Frolick
A jegyvásárlási rendszerünket a www.artmozi.hu és a www.puskinmozi.hu oldalainkon érheti el.
Hely

Budapest, Kossuth Lajos Utca 18, 1053, Hungary

Az esemény kezdetéig hátralévő idő
 • 00

  Nap
 • 02

  Óra
 • 58

  Perc
Hirdetés
Válogatott események és ingyenes programok Budapesten
Emlékeztető
 • Nincs még hozzászólás.
 • Megjegyzés hozzáadása