Karácsonyi hangolódás a Bazilikánál

Az Advent Bazilika tavaly második alkalommal nyerte el Európa legszebb karácsonyi vására címet és úgy gondoljuk ez a cím kötelez is minket arra, hogy az adventi időszakban ismét megtöltsük Budapest ikonikus terét a karácsonyi várakozás meghittségével és csodájával!

És az igazi karácsonyi hangulathoz a karácsonyfa is hozzátartozik. A tér központjában kap helyett a közel 12 m magas fa, ami idén is meghatározza a Szent István tér hangulatát.

A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú és természetesen nem maradhat el az adventi gyertyagyújtás sem. A karácsonyra várakozás heteiben, minden vasárnap, alkalomhoz illő programok keretében gyújtjuk meg a Hit, a Remény, a Szeretet és a Béke gyertyáit.  

A kicsik és nagyok nagy kedvence a korcsolyapálya ismét ingyenesen látogatható mindennap, sőt azokra is gondoltunk, akik felszerelés nélkül érkeznek a térre, ők a korcsolyapálya mellett bérelhetnek cipőket is. 

De remek szórakozást ígér mindenkinek a szelfipont és a kovácsmesterek látványos műhelye is.

A hazai kézműves kiállítók nem hiányozhatnak a Szent István térről. Nagy örömmel tértek vissza sokéves, tapasztalt keramikusok, bőrdíszművesek, ötvösök, de a látogatók találkozhatnak új kiállítókkal és termékeikkel. A közel száz kiállítóban viszont ami közös az az igazi autentikus alkotás, ami nélkül nem is létezhet karácsonyi vásár.

Az ünnep ugyanakkor a gasztronómiáról is szól. Az autentikus téli ízek mellett megtalálhatóak lesznek az igazi kulináris izgalmak is a gasztronómia kalandorainak. 

És végül az örök kedvence: minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget, amely előtt 17:00 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők. Különböző művészek kápráztatják majd el a térre érkezőket.

Programok

Programok

Koncertek, előadások, gyerekprogramok délutánonként
Megnézem

Kiállítók

Kiállítók

Közel 150 kiállító
Megnézem

Szent István téren rendezett karácsonyi vásár nem csupán a magyar főváros, de az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye is egyben. A népszerű és kedvelt turisztikai célpont két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben is elnyerte az „Európa legjobb karácsonyi vására” címet, megelőzve többek között Bécs, Gdansk, Bázel, Prága és Brüsszel hasonló ünnepi rendezvényeit. 
 
Az idei rendezvény területén közel 120 hazai kiállító kap helyet, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatóak. Utóbbiak a közkedvelt, kizárólag kifogástalan alapanyagokból előállított ünnepi-vásári ételek mellett a rendezvény szellemiségének megfelelően számos, csak itt kapható ínyencséget is kínálnak. Így megtalálható lesz számos streetfood és barbeque fogás is, ahogyan a hazai csárda kultúra étkei is – többek között tányérra kerül szarvas pörkölt, eredeti svájci raclette, baránycsülök, de lesz gulyásleves cipóban és 12 óràn át smokerben készült tépett malac és tépett marha hússal készült szendvics is.
 
Az ízek és illatok mellett kézműves kiállítók – népművészek, iparművészek és modern designer terméket kínáló innovatív alkotók – is hozzájárulnak a vásár hangulatához egyedi, kézzel készített remekeikkel. Olyan különleges portékákat vásárolhatnak a látogatók, mint Szász Judit keramikus csodálatos, élethű kerámiavirág alkotásai vagy Schall Eszter illusztrátor, tervezőgrafikus és designer ékszer remekei, de ott lesznek a Tihanyi Levendula Manufaktúra illatos termékei és a Szendelbacher család által készített világszerte híres pécsi bőrkesztyű is.

Az adventezőket korábbi népszerű programok és számos újdonság is várja. Minden nap 17:30-tól fél óránként a Bazilika homlokzatára vetített fényfestésben gyönyörködhetnek, a 3D vetítések szünetében pedig elérhető lesz a rendezvény különleges szelfipontja, ahol a vállalkozó kedvűek egyedi mintát varázsolhatnak a Bazilika homlokzatára – hogy aztán fotót készítsenek, és a szelfi automata 48 nyelvből választható karácsonyi üzeneteinek valamelyikével kiegészítve posztolják a saját maguk által kreált, különleges alkotást. 

+1 Otthonra

LEGOO Jurassic World Stygimoloch dinoszaurusz szökés 76939

LEGOO Jurassic World Stygimoloch dinoszaurusz szökés 76939

A fiatalok megtanulhatnak építeni, utána pedig izgalmas történeteket játszhatnak el ezzel a Stygimoloch dinoszaurusz szökés (76939) játékkészlettel. A Jurassic World: Krétakori tábor című animációs sorozat alapján készült szett tartalmazza egy Stygimoloch és Bumpy, a bébi Ankylosaurus játékfiguráit, egy terepjárót levehető dinoszauruszketreccel, valamint egy részletesen kidolgozott lombházat egy Bumpy számára kialakított csúszdával. A készletben emellett 3 minifigurát és rengeteg kiegészítőelemet is találsz, amelyek órákig tartó játékra inspirálnak.Könnyen megépíthetőEgy egyszerű, illusztrált útmutatót is mellékeltünk – ideális olyan gyermekeknek, akik még csak most tanulnak olvasni. A közelítő és forgó képmegjelenítő eszközöket tartalmazó Instructions PLUS tovább fokozza a mókát, amelyet az ingyenes LEGO® Építési útmutatók alkalmazásban találsz.4 éves kortól ajánlott• A LEGO® 4+ építőkészletek bevezetik a gyermekeket kedvenc film és TV szereplőik, illetve mindennapi hőseik univerzumába. Olyan modelleket tartalmaznak, amelyek kezdőkockákból álló alaplapokkal vannak ellátva, így a kezdők is önállóan (esetleg egy idősebb testvér vagy egy felnőtt segítségével) építhetnek járműveket, épületeket és sok minden mást, utána pedig kezdődhet is a játék.


Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp
Pinterest
Email