Egymillió Lego érkezik Budapestre

The art of brick – A kocka művészete a világon a  legnagyobb LEGO kiállítás. Több, mint 100 műalkotás érkezik Budapestre amit  több, mint egymillió építőkockából álmodott és tervezett meg Nathan Sawaya LEGO szobrász

The Art of the Brick' Lego exhibit in Cincinnati

 

Nathan Sawaya

Díjnyertes művész, aki félelmetes műalkotásokat hoz létre a legvalószínűtlenebb dolgokból. Mozgókiállításán  , a THE ART OF THE BRICK címen, nagyméretű szobrokat mutat be, amelyek csak játék építőkockákból állnak.

Munkája megszállottan és gondosan kidolgozott, gyönyörű és játékos.

 

Nathan Sawaya - About us - LEGO.com US Nathan Sawaya és “Yellow” című -egyébként életnagyságú- közönségkedvenc szobra (Budapesten is kiállítják)

 

Világszerte már több mint 7 millióan láttak!

A Legnépszerűbb szobrok között a fenti Yellow-n kívül megépítette például Van Gogh Csillagos éjszakáját és Da Vinci Mona Lisáját is, sőt még egy 6méteres T-Rexet is hoz Budapestre.

 

INTERVIEW: Meet brick artist Nathan Sawaya - Owl Connected

 

A “The Art of The Brick”  Lego kiállítás az első..

nagy múzeumi kiállítás, amelyen LEGO kockákat használnak egyedüli művészeti médiumként. Sawaya a LEGO kockákat hatalmas és elgondolkodtató szobrokká alakítja, a játékot a művészet birodalmába emelve. Sawaya azon képessége, hogy ezt a közös játékot valami értelmessé alakítsa, a térbeli tökéletesség iránti elkötelezettsége lehetővé teszi számára, hogy egy generációk által kedvelt játékot kortárs művészetté emeljen.

„ A The Art of The Brick olyan szintre emeli a LEGO-t, amire nem is számítana, és olyan dolgokat mutat meg, amelyeket még soha nem látott” – mondta Sawaya művész. “A művészeti gyűjtemény célja, hogy bemutassa a képzeletben rejlő lehetőségeket és a kreativitás erejét.”

 

A szobrok mellett a Fun Zone óriási LEGO-medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket.

 

Megnyitó: 2022 Szeptember 30.
Helyszín: Komplex 1061 Budapest, Király u. 26.

Árak:
Felnőttek 4 500 Ft-tól
Gyerekek (2-12 év között) 3 500 Ft-tól
Családi ár (2+2 ) 13 900 Ft-tól
Az árak a választott nap és/vagy napszak függvényében változhatnak.

Jegyek >>

Magazin